Confidenţialitate

Germania: De la 1 mai se pune în vânzare biletul unic de transport | AUDIO

De astăzi se pune în vânzare în Germania un bilet de transport cu care se poate călători în toată țara. Prețul este de 49 de euro pe lună și este încă o încercare a guvernului de la Berlin de a încuraja transportul în comun și de a reduce emisiile poluante. Dar și de a sprijini populația în fața inflației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Deutschlandticket” oferă acces nelimitat la autobuze, metrou, trenuri locale și regionale. Mai puțin la trenurile de mare viteză.

Se așteaptă la cel puțin 16 milioane de viitori abonați într-o țară cu 84 de milioane de locuitori.

O parte din diferența de preț va fi susținută de guvern, alta de administrațiile regionale.

Opoziția a criticat aceste cheltuieli și a spus că banii ar fi trebuit să fie folosiți „pentru îmbunătățirea și renovarea infrastructurii feroviare”.

Problemele au ieșit la iveală odată cu introducerea primului bilet low-cost, vara trecută, când pentru 9 euro pe lună, germanii puteau utiliza toate mijloacele de transport regionale.

A fost un succes uriaș, cu 52 de milioane de bilete vândute, dar operatorilor feroviari le-a fost greu să facă față acestei situații.

În Spania, abonamentele gratuite pentru trenurile regionale și suburbane au fost lansate în septembrie.

În Austria, un astfel de „bilet climatic” este disponibil din 2021, contribuind la o creștere semnificativă a călătoriilor cu trenul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Portugalia: Angajații pot obține un concediu medical autodeclarat de 3 zile | AUDIO