Confidenţialitate

GERMANIA: Compania ce deține abatorul din Gütersloh, criticată după ce a cerut bani de la Guvern | AUDIO

Critici la adresa unei companii din Germania care deține abatorul unde au fost depistați cu coronavirus 1500 de muncitori, mulți dintre ei români.

Compania a cerut sprijin financiar din partea statului pentru a acoperu salariile lucrătorilor aflați în carantină, iar policienii nu au văzut cu ochi buni această solicitare.

Legislația din Germania le permite firmelor să ceară ajutor de la stat dacă angajații lor sunt în carantină. Și va beneficia de acest ajutor și abatorul aflat în vestul țării, unde 1500 de muncitori, mulți dintre ei români, au fost diagnosticați cu coronavirus.

Compania, cu peste 16 mii de angajați și o cifră de afaceri anuală de aproape 7 miliarde de euro, este criticată chiar de către reprezentanții guvernului, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Ministrul german al agriculturii a spus că ajutorul oferit de stat nu va reduce nemulțumirile celor 670 de mii de oameni care au fost obligați să intre în izolare. Proprietarul companiei ar fi trebuit să se gândească la cât de multe trebuie să suporte locuitorii din Renania de Nord-Westfalia – a reacționat și ministru muncii din acest acest land.

În prezent, abatorul este închis. Până pe 17 iulie, trebuie să pună la punct un plan riguros de igienă și protecție a angajaților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță