Confidenţialitate

Germania: 25 de persoane, reținute pentru că ar fi complotat pentru răsturnarea guvernului

În Germania, 25 de persoane au fost reținute în urma unor pecheziții, fiind suspectate că pregăteau un complot pentru răsturnarea guvernului. Suspecții sunt membrii unei grupări teroriste de extremă dreapta, care se afla de mult timp în atenția polițiștilor.

Membrii grupării de extremă dreapta planificaseră să ia cu asalt clădirea Parlamentului german și să preia puterea, scriu jurnaliștii BBC, în vreme ce agenția Reuters menționează că atacul era plănuit de anul trecut.

Au fost percheziții în 11 din cele 16 landuri din Germania, iar printre cei reținuți se află și persoane din Austria și Italia.

Gruparea este alcătuită din mai multe grupuri mici, cum ar fi Confederația Reich-ului german sau Regatul Germaniei și are peste 20.000 de adepți, potrivit serviciilor de informații.

BBC notează că printre cei reținuți de polițiști s-ar afla membri ai mișcării extremiste Reichsbürger (Cetățeni ai Reichului), aflată de mult timp în vizorul poliției germane din cauza atacurilor violente și a teoriilor conspiraționiste rasiste.

Potrivit procurorilor germani, membrii grupării nu acceptă legitimitatea statului german modern, refuză frecvent plata impozitelor, colectează arme ilegale și nu exclud recurgerea la violență pentru a-și atinge obiectivul principal: răsturnarea ordinii de drept.

Foto: Shutterstock

Citește și: Holodomor, calificat de Germania drept genocid | AUDIO