Confidenţialitate

Holodomor, calificat de Germania drept genocid | AUDIO

Germania califică drept genocid foametea provocată de regimul stalinist în Ucraina, în anii ’30, cunoscută sub numele de Holodomor. Rusia spune că decizia Parlamenului german este o încercare a acestora de a-și ascunde trecutul nazist.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parlamentarii germani au adoptat o rezoluție prin care condamnă foametea provocată de regimului lui Stalin în Ucraina între 1932 și 1933. Acțiunile au dus la moartea a peste 4 milioane de oameni. Holodomorul poate fi clasificat drept „crimă împotriva umanității”, conform rezoluției după cum relatează Deutsche Welle.

Toate cele trei partide de la guvernare, dar și opoziția au votat în favoarea deciziei. Decizia vine în contextul în care Ucraina a avertizat că Rusia folosește tactici similare în războiul actual.

Rezoluția a fost salutată de președintele Volodimir Zelenski, dar criticată de Rusia. Kremlinul respinge acuzațiile și acuza Germania că vrea să scape de trecutul nazist.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Concluziile reuniunii sub egida NATO de la București: Alianța va continua să sprijine militar, economic și umanitar Ucraina | AUDIO