Ger în toată țara de Revelion/ Va începe să ningă abia din 3 ianuarie

De Revelion, în toată țara va fi ger, cu temperaturi cu câteva grade sub cele normale pentru această perioadă, iar ninsorile își vor face apariția abia în a treia zi a noului an.

Potrivit ANM, valorile termice vor ficuprinse între minus 15 grade Celsius, chiar mai scăzute în estul Transivaniei, și minus 5 grade Celsius la scara întregii țări, iar ninsorile vor lipsi.

Deosebit de rece va fi în estul Transilvaniei, în județul Harghita fiind prognozate temperaturi care vor coborî până la minus 20 de grade Celsius, la altitudini mai mari.

Vestea bună este că în noaptea de Revelion vântul din ultimele zile ale anului, care intensifică senzația de rece, slăbește în intensitate.

Ninsorile se vor lăsa așteptate, spre nemulțumirea celor care au optat pentru un Revelion la munte, dar mai ales a iubitorilor sporturilor de iarnă, care se vor mulțumi, până în 3 ianuarie 2016, cu zăpada artificială de pe pârtii.

 

Meteorologul Silvia Barbu de la Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana a declarat că în noaptea dintre ani temperaturile în principalele orașe ale regiunii vor fi de aproximativ minus 11 grade Celsius la Deva, minus 8 grade la Arad, iar la Timișoara, la Oradea și la Reșița vor fi minus 7grade Celsius, cerul va fi senin și nu va ninge. Maximele primei zile din an se vor situa între minus 4 grade la Deva și zero grade la Timișoara și Reșița.

În Transilvania, noaptea de Revelion va fi geroasă în toate orașele, sub normalul perioadei atât din punctul de vedere al temperaturilor minime, cât și al valorilor termice maxime.

Primii fulgi de zăpadă își vor face apariția în Transilvania în 2 ianuarie 2016 și se vor transforma în ninsori în zilele de 3, 4 și 5 ianuarie.

În nord-vestul țării și în Maramureș, vremea va fi geroasă de Revelion, vântul va sufla slab, fără alte fenomene, meterorologul Octavian Niculescu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord din Cluj precizând că la Cluj-Napoca vor fi în jur de minus 9 grade Celsius, la Bistrița circa minus 11 grade, aproximativ minus 8 grade Celsius la Baia Mare și la Zalău și minus 9 grade la Satu Mare.

În Moldova, temperaturile din noaptea Anului Nou se vor situa la și sub limita gerului, cu excepția municipiului Galați, a afirmat meteorologul Adrian Timofte de la Centrul Meteorologic Regional Moldova.

În Dobrogea, minimele nopții de Anul Nou vor fi de minus 10 grade Celsius în partea continentală, de vest, a regiunii și vor ajunge până la minus 5 grade Celsius pe litoral.

În Oltenia, noaptea de Revelion va aduce temperaturi de aproximativ minus 9 grade Celsius la Târgu Jiu și la Râmnicu Vâlcea, în jur de minus 8 grade Celsius la Craiova și la Slatina, în vreme ce la Severin mercurul va coborî în termometre până la o valoare de minus 6 grade Celsius.

În Capitală, pe fondul unui cer aproape degajat, mercurul din termometre va coborî, în noaptea de Revelion, spre minus 7, chiar minus 8 grade Celsius spre marginea orașului, iar ninsorile vor lipsi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS