Confidenţialitate

George Tuță: Prezența noastră aici este încă un argument suplimentar că lucrurile se desfășoară în condiții normale, transparent

Conform datelor centralizate pe platforma rezultatevot.ro, George Tuță a câștigat Primăria Sectorului 1 cu 36,49% față de Clotilde Armand care este pe locul doi cu 35,76%. Clotilde Armand cere renumărarea voturilor. În replică, George Tuță spune că Clotilde Armand a urmărit „tergiversarea procesului de votare”.

George Tuță: „Prezența noastră aici este încă un argument suplimentar că lucrurile se desfășoară în condiții normale, transparent, fără a avea niciun fel de suspiciune, de aceea este important să nu avem niciun fel de elemente care ar putea să creeze o intoxicare publică pe această zonă”.

George Tuță: „Primăria a avut responsabilitatea exclusivă de a asigura transportul oamenilor din secțiile de vot la biroul electoral”

Jurnalist: Ce știți despre microbuzele care au fost puse la dispoziție, să vină și să care saci, cu președinții… S-a întârziat atât și au stat pe scările acestea 40 ore fără apă. Și-au băgat mâinile în gheață că nu mai puteau de la căldură. Cine e de vină? Primăria? Prefectura? Ministerul?

George Tuță: „Primăria a avut responsabilitatea exclusivă de a asigura transportul oamenilor din secțiile de vot la biroul electoral. Biroul electoral a dat această hotărâre prin care a cerut autorității locale – primăria doamnei Armand – să asigure acest lucru.

Am văzut cu toții ieri linia de microbuz care aștepta aici, iar oamenii – pe de altă parte – erau în secțiile de vot în niște încăperi fără aer condiționat, fără apă, fără mâncare. Asta a fost atitudinea doamnei Armand pentru tergiversarea procesului de votare, de aceea cred că nu există niciun fel de altă înțelegere a unui element de realitate pe care l-am văzut cu toții”.

Jandarmeria, despre situația de la sectorul 1

„Jandarmeria nu este implicată în activitatea electorală conform prevederilor legale în vigoare și a statutului său este o instituție apolitică – nu se implică în niciun fel în gestionarea buletinelor de vot”, a transmis Jandarmeria Română în cadrul unei conferință de presă marți, 11 iunie 2024.

„Nu au fost probleme cu privire la filmarea sigilării și desigilării Birourilor Electorale. La momentul sigilării și desigilării tuturor celor șase birouri sectoriale și cel municipal nu au fost probleme cu filmarea pe timpul sigilării-desigilării”, a mai transmis Jandarmeria Română.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Clotilde Armand a depus plângere penală privind fraude la vot și cere renumărarea voturilor | AUDIO