Confidenţialitate

Clotilde Armand a depus plângere penală privind fraude la vot și cere renumărarea voturilor | AUDIO

Primarul sectorului 1 din București, Clotilde Armand a depus plângere penală privind fraude la vot și cere renumărarea voturilor. Candidata USR susține că la o secție de votare au fost desigilați saci cu buletinele de vot și că urna mobile a fost trimisă și la persoane fără discernământ. Ipoteza fraudelor e respinsă însă de candidatul PNL, George Tuță care se declară câștigătorul alegerilor. Rezultatele parțiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă arată că George Tuță are un avans de peste 600 de voturi în fața lui Clotilde Armand de la USR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand a depus plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral al Sectorului 1, despre care spune că a fost prins pe holul secției de votare de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum desigila saci cu buletinele de vot, împreună cu mai mulți membri ai secției de vot.

Încă nu s-au afișat rezultatele finale, dar Clotilde Armand a cerut Biroului Electoral din sectorul 1 renumărarea voturilor și spune că va solicita totodată anularea voturilor cu urna mobilă. Candidata USR susține că reprezentantul PSD a mers cu urna mobilă și că aceasta a ajuns și la mai multe persoane care nu au discernământ.

Clotilde Armand s-a arătat nemulțumită de ritmul lent în care secțiile de votare au predat buletinele de vot către biroul electoral

„Au tergiversat într-un mod inexplicabil. Am și făcut niște plângeri pentru refuzul de a prelua saci”, a spus Clotilde Armand.

Candidatul PNL, George Tuță susține că a câștigat alegerile și respinge posibilitatea fraudelor la vot

George Tuță: „Reprezentanții noștri ne-au adus procesele verbale. Noi am făcut centralizarea proceselor verbale pe care sunt semnăturile tuturor reprezentanților de la toate partidele politice care au fost reprezentate acolo. Și în urma centralizării noastre am câștigat această competiție”.

Jurnalist: Sunt suspiciuni de fraudă la vot?

George Tuță: „Am participat inclusiv la momentul numărării în anumite secții și vă spun că nu a fost nicio suspiciune rezonabilă pentru care noi să facem o plângere”.

Potrivit ultimelor date publicate de Autoritatea Electorală Permanentă după numărarea voturilor din 158 de secții, candidatul PNL, George Tuță a fost primul în preferințele electoratului, cu 36,49% din voturi, iar Clotilde Armand de la USR a obținut 35,76%, cu 672 de voturi mai puțin decât primul clasat.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea, Saul Pop

Citește și: George Tuță: „În urma centralizării noastre am câștigat această competiție”/ „Diferența dintre mine și doamna Armand este de 672 voturi” | VIDEO