George Maior, audiat în Parlament: Ca şef al SRI, am acţionat întotdeauna în spiritul legii

Fost director al Serviciului Român de Informaţii şi actual ambasador al României la Washington, George Maior a fost audiat, timp de aproape 6 ore, la comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

La final, acesta a declarat că discuţia a fost „extrem de interesantă, extrem de detaliată”.

George Maior a precizat că, în fruntea SRI, a acţionat întotdeauna în spiritul legii.

Audierea a dorit să lămurească o eventuală implicare a serviciului în politică, justiţie şi presă.

„Ca mesaj general reiterez ce am spus la intrarea la aceste audieri. Am venit, cum am venit întotdeauna la audierile în Parlament, la această comisie, susţinând punctul de vedere în legătură cu legalitatea şi felul în care s-a transformat serviciul într-o instituţie puternică a statului român, care a asigurat securitatea naţională şi a cetăţenilor ei, şi faptul că mi-am îndeplinit mandatul sub umbrela strictă a legalităţii”, a precizat George Maior.

„Am rămas înţeleşi că la orice altă problemă suplimentară voi răspunde întotdeauna cu bună-credinţă şi acum mă întorc la post în SUA”, a afirmat actualul ambasador.

„Consider că mi-am făcut foarte bine datoria în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. Serviciul a ajuns una dintre cele mai respectate instituţii în comunitatea de servicii de informaţii occidentală şi nu numai. Consider că întotdeauna am acţionat în spiritul legalităţii. Nu a fost probată nicio acuzaţie!”, susţinea George Maior, înainte de audiere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS