Confidenţialitate

Geoană, NATO: Veghem ca o criză păcătoasă de tip sanitar să nu se transforme într-o criză de tip securitar | AUDIO

Secretar general al Organizației Nord-Atlantice, Mircea Geoană a explicat, joi seara, implicarea alianței militare în actuala pandemie.

”Prima noastră misiune este să ţinem un miliard de oameni în pace, în securitate şi să veghem ca o criză masivă şi păcătoasă de tip sanitar să nu se transforme într-o criză de tip securitar. De aceea, gradul nostru de vigilenţă este la fel de înalt, chiar dacă intensitatea activităţilor noastre este puţin mai redusă, este firesc, trebuie să ne protejăm oamenii”, a declarat acesta la Antena 3.

Mircea Geoană le-a mulțumit militarilor români care, alături de cadrele medicale, de jandarmi și de poliști, “sunt în prima linie” de luptă cu noul coronavirus.

“Gradul nostru de vigilență este la fel de înalt, chiar dacă intensitatea activităților noastre este un pic mai redusă, întrucât este firesc, trebuie să ne protejăm oamenii și partenerii, dar vreau să vă spun că tot ce înseamnă prezență NATO în flancul estic al Alianței, din zona baltică, până la zona Mării Negre și la noi, tot ce înseamnă patrulare maritimă la nivel internațional, tot ce înseamnă poliție aeriană la nivelul spațiului NATO, tot ce înseamnă capacitea noastră a de funcționa în parametri de continuitate sunt intacte. Vreau să transmit, pe această cale, un mesaj de încurajare. Lucrurile nu sunt simple, va mai dura puțin până când ne revenim, dar – din punct de vedere al riscului ca nu cumva, Doamne ferește, actori mai puțin bine intenționați să profite de acest moment în care suntem cu toții preocupați de o criză care ne mănâncă zilele și, uneori, chiar și viețile – Alianța își face datoria”, a dat asigurări Mircea Geoană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mircea Geoană a mărturisit, totodată, că de două-trei săptămâni, nu s-a întâlnit cu secretarul general, Jens Stoltenberg, întrucât au trasee complet separate ca măsură preventivă. ”Doamne fereste, dacă picăm amândoi, Alianţa este oarecum paralizată”, a spus oficialul NATO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

X