General SRI: „E România pregătită să primească 500.000 de musulmani?”

Proaspăt trecut în rezervă, fostul șef  al Direcţiei Generale Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul SRI spune că valurile de imigranţi vor lovi şi România.

„E România pregătită să primească 500.000 de musulmani?” a întrebat retoric generalul în rezervă Sorin Gabriel Cozma într-un discurs susținut în acest weekend, la  Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov.

Fostul  şef al Direcţiei Generale Prevenire şi Combatere a Terorismului  din cadrul Serviciului Român de Informaţii a  declarat că valurile de imigranţi vor lovi România. Și a adăugat că România va trebui să decidă dacă poate primi sau nu “femei, copii, oameni normali care au pătimit foarte mult în ţările lor”.

Generalul (r) Gabriel Cozma a precizat, în acest context, că România are „o lipsă de forţă muncă acută.’’

Pe de altă parte, întrebat despre oportunitatea construirii unei mari moschei în România, generalul în rezervă Sorin Cozma a spus că SRI poate oferi informaţii pe acest subiect, dar decizia trebuie să o ia politicienii.

”Factorul politic, el trebuie să adune toate informaţiile necesare unei decizii. Nu există bine sau rău. Un lucru poate fi de bine acum, de rău peste 10 ani. Ştiţi că noi construim o biserică ortodoxă în Turcia? V-aţi gândit şi la riscul refuzului de a construi o moschee?”, a declarat fostul șef în cadrul SRI.

Foto: pagina de facebook a Festivalului de Film și Istorii Râșnov

Posted by Festivalul de Film şi Istorii Râşnov on Saturday, 5 August 2017

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS