Confidenţialitate

Sociologul Gelu Duminică: Avem cele mai multe mame minore din Europa. Statul nu le ajută | AUDIO

Invitat la emisiunea Piața Victoriei, marți seară la Europa FM, sociologul Gelu Duminică a comentat faptul că Educația sexuală în școli va fi predată, de fapt, ca educație sanitară, începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților – așa cum prevede proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului adoptat marți de deputați.

Expertul a reamintit că România are cele mai multe mame minore din Europa și că nici o instituție a statului nu face nimic pentru ele.

“Ne place sau nu ne place, România este țara din Europa cu cele mai multe sarcini ale minorilor sub 15 ani. Eu mă gândesc la soarta copiilor care fac copii. Cu ce-i sprijinim noi? Părinții zic … nenorocito, m-ai făcut de râs! Lumea o consideră curvă. Din cele aproximativ 18.000 de mame minore câte sunt în România, vreo 900 au mai mers la școală. Ele nu primesc nici un suport. Autoritățile dorm și refuzăm să vedem realitatea. Apropo, primarul care făcea sex cu o minoră de 13 ani și a lăsat-o însărcinată, ăla ce zice când vede legea asta privind educația sexuală în școli?”, a spus sociologul Gelu Duminică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.