Confidenţialitate

Gărzile de pe secția Chirurgie de la SJU Târgu Jiu nu vor mai fi asigurate de medicii spitalului începând de la data de 7 septembrie | AUDIO

Situație critică pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu: din 7 septembrie, gărzile pe secția Chirurgie nu mai sunt asigurate de medicii de la acest spital. Medicii au refuzat să le efectueze, iar cei din conducerea spitalului se gândesc să apeleze la specialiști din afara județului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu deține două secții de chirurgie, I și II. Medicii de la secția de chirurgie II au anunțat conducerea spitalului că nu mai efectuează gărzi din septembrie.

Graficul de gărzi era întocmit până pe 7 Septembrie, așa că medicii s-au conformat. Însă, după această dată au notificat spitalul că refuză să mai efectueze gărzile.

Negocierile dintre chirurgi și conducerea spitalului au eșuat, așa că se caută alte soluții pentru acoperirea gărzilor pe chirurgie. Cei din conducerea spitalului au anunțat că iau în calcul aducerea chirurgilor din alte județele învecinate, astfel încât pacienții să nu aibă de suferit.

Refuzul chirurgilor de la această secție de a mai efectua gărzi a fost anunțat după ce șefii spitalului din Târgu Jiu au pornit o anchetă internă

Cercetarea se efectuează asupra medicilor care au consultat și operat de hernie abdominală pe pacienta care era însărcinată și de care chirurgii nu și-au dat seama că e gravidă decât după ce au supus-o intervenției chirurgicale, deși bolnava se afla internată pe secție de 4 zile.

Nu mai puțin de 4 medici au consulat-o pe femeie, dar niciunul nu a văzut că aceasta urma să nască un copil despre care nici pacienta nu știa.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Sănătății exclude testarea în masă a elevilor pentru depistarea consumului de droguri | AUDIO