Confidenţialitate

Ministrul Sănătății exclude testarea în masă a elevilor pentru depistarea consumului de droguri | AUDIO

Ministrul Sănătății exclude testarea în masă a elevilor pentru depistarea acelora care consumă droguri. Alexandru Rafila spune că testarea trebuie făcută numai cu acordul părinţilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În ceea ce privește testarea copiilor în școli, cred că sunt câteva mesaje esențiale care trebuie trimise: nu vom sprijini testarea de masă, vom sprijini testarea în scopul depistării a cazurilor de utilizare de substanțe psihoactive. Vom lucra numai împreună cu părinții, iar acest lucru se va face fără să existe discriminare sau stigmatizare pentru copii”, a spus ministrul Sănătății – Alexandru Rafila.

Amintim, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, săptămâna trecută, că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor, dacă manifestă vizibil un comportament caracteristic consumului de droguri. Testarea se va face doar cu acordul părinţilor, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Jumătate din consumul de electricitate al României a fost asigurat la ora prânzului de turbinele eoline | AUDIO