Confidenţialitate

Garnitură de metrou din București, oprită între stațiile Basarab și Grivița. Peste 270 de călători, evacuați prin tunel | AUDIO

O garnitură de metrou a fost oprită, marți dimineața, între stațiile Basarab și Grivița din București. Călătorii vor fi evacuați pe tunel către stația Basarab, distanța pe care aceștia vor trebui să o parcurgă este de aproximativ 200 metri.

Potrivit autorităților, acționează Detașamentul Special de Salvatori, 2 echipaje SMURD, 4 autospeciale de pompieri precum și Salvatori Metrorex. Linia a fost deconectată de la electricitate.

Au fost evacuate 276 de persoane. Nu au fost probleme medicale și nu sunt persoane rănite, potrivit forțelor de intervenție.

O ascultătoare Europa FM ne-a declarat că a stat în tunel de la 7:30 până la ora 09:00.

„Metrorex informează publicul că astăzi, 5.04.2022, la ora 7:51, pe Magistrala 4 între stațiile de metrou Grivița și Basarab, s-a produs o defecțiune la trenul de metrou. Călătorii aflați în tren au fost anunțați cu privire la deranjament și vor fi debarcați prin tunel, cu ajutorul personalului Metrorex, în condiții de siguranță și îndrumați pentru continuarea călătoriei. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară pe celălalt fir de mers în sistem pendulă.

Între timp, echipele Metrorex fac demersurile necesare pentru retragerea trenului defect din circulație și reluarea acesteia în condiții normale pe ambele fire. Călătorii au fost permanent informați prin sistemul de sonorizare din trenuri dar și din stații.

Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a transmis și Metrorex, printr-un comunicat.

Sursa video: Ascultător Europa FM