Confidenţialitate

Gara de Nord va fi modernizată cu fonduri europene. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 55 de luni | AUDIO

Gara de Nord va fi modernizată cu bani europeni. CFR a anunțat că a lansat licitația pentru prima etapă a lucrărilor, care presupune repararea și modernizarea clădirilor Gării. Ultima restaurare a avut loc la sfârșitul anilor 90.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Termenul de depunere a ofertelor este 6 martie. E greu de spus când vor începe, însă, lucrările. Cu atât mai greu, când se vor finaliza. Termenul este, însă, de 55 de luni.

Asta înseamnă 9 luni proiectare și 46 de luni execuție”, a spus Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA.

Modernizarea celei mai mari gări din România va fi făcută în 3 etape

După modernizarea clădirilor, a caselor de bilete va urma zona peroanelor, dar și zona parcărilor.

„Ne concentrăm pe modernizarea, consolidarea și reabilitarea tuturor clădirilor din cele trei corpuri. Partea de modernizre a spațiilor destinate publicului călător, inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități. Prevede inclusiv crearea unor spații verzi centrale cu zonă de ateptare pentru publicul călător”, a adăugat Oana Brânzan.

Ultima renovare a Gării de Nord din București, care se află pe lista monumentelor istorice, a fost realizată între 1997-1999.

În prezent, multe zone se află într-o stare deplorabilă. Gara nu mai are nici sală de așteptare, aceasta fiind transformată în spațiu pentru refugiații ucraineni.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Un studiu de fezabilitate pentru un proiect de agrement din Bistrița este copiat după unul din Sibiu fără ca măcar numele localității să fie modificat | AUDIO