Galațiul – cimitir de mașini vechi

Aproximativ 70% dintre mașinile înmatriculate după eliminarea timbrului de mediu, pe 1 februarie, sunt mai vechi de 10 ani, iar jumătate dintre acestea sunt preponderent din anii 90 și chiar dinainte.

Potrivit Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Galați, de pe 1 februarie, de când a fost abrogat timbrul de mediu și până în prezent, au fost înscrise în circulație peste 8.000 de autovehicule – transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Dintre acestea, aproape 70%, adică peste 5.500 de mașini înmatriculate, se califică fără probleme pentru Programul ”Rabla”, fiind mai vechi de zece ani. Aproape jumătate dintre mașinile vechi, de mâna a doua, înscrise în circulație la Galați, fără plata timbrului de mediu, ar putea fi cu succes exponate de muzeu.

Cele mai multe dintre ele au fost fabricate în anii 90 și chiar înainte. Cea mai veche mașină pentru care s-a solicitat înmatricularea după noua lege este din 1972.

Cele mai multe solicitări de înmatriculare s-au înregistrat în luna februarie, când săptămânal, se primeau aproape 1.100 de cereri.

În martie, numărul solicitărilor a scăzut la 900 pe săptămână, iar în aprilie la puțin peste 600.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS