Confidenţialitate

Galațiul are iluminat festiv de sărbători, dar nu are iluminat stradal

Primăria a anunțat astăzi că a încheiat contract pentru închirierea unui sistem de iluminat festiv pentru sărbători, în valoare de 1,7 milioane de lei fără TVA.

„Vor fi montați brazi luminoși, panouri cu scene de iarnă, ghirlande luminoase, țurțuri și perdele de lumini, instalații tridimensionale, figurine specifice sărbătorilor de iarnă și multe altele, se arată într-un comunicat al Primăriei Galați.

Echipamentele pentru iluminatul festiv de sărbători vor fi montate pe străzile și bulevardele din municipiul Galați, în parcuri, rondouri și esplanade, intrări în oraș, intersecții.

În tot acest timp, orașul Galați se confruntă cu probleme serioase în ceea ce privește iluminatul stradal.

De două luni a expirat contractul de gestionare și mentenanță a sistemului de iluminat public și nu mai are cine să se ocupe de întreținerea rețelei stradale de iluminat.

În acest condiții, zeci de străzi și segmente de străzi sun în întuneric, fiindcă nu are cine să intervină pentru remedierea avariilor.

Licitația pentru încredințarea noului contract de gestionare și mentenanță a iluminatului public a fost demarată târziu, în august, cu doar o lună înaintea expirării vechiului contract și, la prima strigare, a eșuat.

Prima licitație a fost anulată, din cauza unor vicii de procedură, iar cea de-a doua nu pare a avea mai mult succes, fiind în etapa contestațiilor.