Confidenţialitate

Galați: Zeci de unități de învățământ din județ încep noul an școlar fără autorizație sanitară de funcționare

51 de unități de învățământ din județul Galați nu pot fi autorizate sanitar să funcționeze din cauza mai multor probleme pe care le au. 34 dintre acestea sunt grădinițe și școli de la țară, unde lipsa apei potabile, veceurile din fundul curții, grupurile sanitare insuficiente sau spațiile improprii sunt principalele motive pentru care inspectorii de sănătate publică nu pot emite autorizații de funcționare.

Și în mediul urban sunt grădinițe, școli și licee care nu pot fi autorizate sanitar. Cele mai multe sunt grădinițe din Galați și Tecuci, care funcționează la parterul unor blocuri sau cămine de nefamiliști, în spații improprii, care nu asigură copiilor condiții minimale în ceea ce privește circuitele, iluminatul natural, cubajul de aer, grupurile sanitare, curțile sau spațiile de joacă în aer liber.

Alte unități de învățământ de la oraș nu au fost autorizate pentru că nu au cabinete medicale, nu au izolatoare, nu au personal suficient, funcționează fără acordul DSP sau sunt în reabilitare. În județul Galați, există 434 de grădinițe, școli și licee. 162 funcționează în mediul urban, iar 272 în mediul rural.

Foto/ Unsplash