Confidenţialitate

Galați: Zeci de polițiști au protestat joi pentru salarii corecte și pensii militare indexate | AUDIO

Zeci de polițiști au protestat azi la Galați. Este al doilea protest după cel care a avut loc la începutul săptămânii în București, în fața Ministerului de Finanțe. Sindicaliștii vor ca salariile lor să fie aduse la nivelul prevăzut de legea salarizării, iar pensiile militare să fie indexate. Ionel Matei este liderul local de sindicat.

Sindicalist, despre salarii și pensii: Solicităm indexarea pensiilor militare și repararea deficienților din sistem

„Predictibilitatea în salarizarea militarilor și a polițiștilor, ca un principiu de bază în vederea desfășurării unei activități polițienești și unei cariere de polițist onorabilă, și în sprijinul comunității și a instituțiilor statului, solicităm indexarea pensiilor militare și repararea deficienților din sistem.

Din păcate, succesiunea de legi în materia pensiilor militare a dat naștere la niște discrepanțe uriașe între categoriile de pensionari, având în vedere data ieșirii la pensie, activitățile desfășurate și funcțiile îndeplinite”, a spus Ionel Matei este liderul local de sindicat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit protestatarilor, salariul unui polițist de ordine publică este de aproape 2.500 de lei la care se adaugă norma de hrană de 1000 de lei.

Sindicalist: „Nu este un salariu care să-l determine pe polițist”

Sindicaliștii atrag atenția că Ministerul de Interne are un deficit de personal de aproape 35%, iar asta riscă să pună în pericol siguranța națională.

„Nu este un salariu care să-l motiveze pe polițist. Nu este un salariu care să-l determine pe polițist să facă o carieră pentru că, spre deosebire de alte sectoare de activitate, unde poți desfășura o activitate atât într-o întreprindere, iar a doua zi poți să pleci în altă întreprindere. Un polițist îl pregătești în 4-5 ani, abia după 6-7 ani el începe să producă valoare adăugată societății”, a spus Ionel Matei, președintele SNPPC Galați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Guvernul pregătește majorarea salariilor bugetarilor