Confidenţialitate

Galați: Șoferii de microbuze private din oraș au refuzat să iasă pe trasee

         Protest al șoferilor de microbuze private din Galați – ei au refuzat să iasă luni dimineața pe trasee, nemulțumiți că le expiră contractele încheiate cu Primărie.    Transportatorii susțin că aceste contracte sunt valabile până în 9 mai, iar autoritățile locale nu dau niciun semn că ar vrea să le prelungească după această dată.

În replică, viceprimarul Galațiului – Radu Cosca – a declarat că firmelor nu li s-a făcut niciodată o promisiune fermă în acest sens.

Gălățenii care călătoresc cu microbuzele operatorilor privați au așteptat degeaba în stații, în această dimineață, pentru că șoferii nu au mai ieșit pe traseu.

Reprezentanții Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi se declară nemulţumiţi că după data de 9 mai nu vor mai putea circula pe străzile orașului, în condiţiile în care expiră contractele încheiate cu Primăria.

Firmele susțin că, în urmă cu două săptămâni, autoritățile locale au promis că documentele vor fi prelungite cu încă doi ani.

Pe de altă parte, viceprimarul Radu Cosca spune că nu a existat o astfel de promisiune din partea Primăriei. Operatorilor privați li s-ar fi spus doar că se va căuta o formulă legală care să permită prelungirea contractelor.

În Galați, activează 8 operatori privați de transport – adică aproximativ 180 de microbuze.

Din cauza acțiunii de protest, societatea de transport public în comun, Transurb, aflată în subordinea Primăriei, a suplimentat numărul de autobuze, troleibuze şi tramvaie.