Confidenţialitate

Galați: Restricții de navigație pe Dunăre

Navigație închisă sâmbătă, 18 noiembrie, pe Canalul Sulina, de la Tulcea până la ieșirea în Marea Neagră, pentru deplasarea unui convoi cu gabarit depășit.

Având în vedere că în data de 18.11.2017, transportul special format din remorcherul GERMANIA  – remorcherul TIRRENO, având următoarele caracteristici: L≈ 242,10 m; B = 37,20 m, D= 5,85 m, va tranzita sectorul S.N. VARD Tulcea – Bara Sulina, se închide temporar navigația pe Canalul Sulina începând cu ora 05:00, pentru navele maritime și convoaiele fluviale ce navigă amonte”, se arată în avizul transmis către navigatori de Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați.

Navele și convoaiele care se deplasează în aval vor păstra o distanță în marș de cel puțin 3 mile marine față de convoiul cu gabarit depășit, depășirea fiind interzisă.

Navele sosite la gura Canalului Sulina, vor aștepta în Marea Neagră ieșirea convoiului, după care vor fi introduse în portul Sulina. Navigația în amonte se deschide imediat după ieșirea convoiului la mare” se mai arată în avizul AFDJ.

Navele fluviale de pasageri, angajate în curse regulate sunt exceptate de la măsurile de restricție, comandanții acestora având obligația de a lua toate măsurile necesare astfel încât navigația să se desfășoare în deplină siguranță și tranzitarea transportului special să nu fie afectată.