Galaţi: Rată de promovare de peste 50% la simularea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului

Peste 50% dintre elevii din judeţul Galaţi prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii de trecere, în timp ce la simularea Bacalaureatului doar aproximativ 37% dintre copiii de clasa a XI-a au trecut, la clasa a XII, rata de promovare fiind în jur de 50%.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, Oana Enache, a declarat, luni, că la simularea Evaluării Naţionale au fost prezenţi 4.350 de elevi, iar 2.356 dintre aceştia, adică 54,16%, au promovat examenul. Reprezentanta ISJ Galaţi a precizat că, anul trecut, rata de promovare la simularea Evaluării Naţionale a fost de 44,80%.

În ceea ce priveşte simularea examenului de Bacalaureat, la clasa a XI-a, au fost prezenţi, la toate probele, 3.188 de elevi şi au promovat 1.196, respectiv 37,52%. Rezultate mai bune au avut colegii lor mai mari, cei de la clasa a XII-a. Astfel, dintre cei 3.079 de elevi de clasa a XII-a prezenţi la toate probele, au obţinut medii de promovare 1.568 de elevi, adică 50,93%. Şi asta în condiţiile în care anul trecut, la clasa a XI-a fost vorba despre un procent de promovare de aproximativ 25%, iar la clasa a XII-a – 47%.

Simulările examenelor naţionale au avut loc în perioada 13-17 martie, iar vineri au început să fie afişate rezultatele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS