Galați: Primul centru de permanență pentru servicii medicale, după 1990

Un centru de permanență pentru asigurarea serviciilor medicale a fost deschis luni, în Galați.

Este prima unitate de acest fel deschisă după 1990.

Primăria a alocat peste 180.000 de lei pentru refacerea spațiului și dotarea necesară.

Centrul este amenajat la parterul unui bloc din municipiul Galați și are de 66 de metri pătrați.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului, a declarat că principalul scop al centrului este să reducă aglomerația de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

„Totodată, dorim să aducem în interiorul cartierelor aceste centre pentru ca oamenii să poată primi rapid o consultație medicală sau un tratament, fără a fi nevoie să meargă la spital.” a mai spus primarul Ionuț Pucheanu.

Centrul de permanență va funcționa în regim de gardă, între orele 15:00 – 08:00, iar în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale și zile declarate libere de Guvern, garda începe la 8:00 și durează 24 de ore.

„Aceste centre au rolul de a prelua consultațiile obișnuite, dar în primul rând, urgențele în timpul nopții, în weekend-uri și în timpul sărbătorilor legale, când nu sunt deschise cabinele medicale. Gândiţi-vă că un medic recomandă unui pacient să facă tratament injectabil din şase în şase ore sau din opt în opt ore. Unde să meargă omul la două noaptea sau la patru dimineaţa?!”, a declarat medicul Aurel Nechita.

Printre serviciile care vor fi acordate se numără și: asistența medicală în afecțiuni acute și urgențe medico-chirurgicale, administrarea medicației necesare tratamentului de urgență sau trimiterea către specialiști în vederea internării în cazul afecțiunilor acute.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS