GALAȚI: Primele victime ale caniculei

Căldura excesivă a făcut primele victime la Galați. Șapte persoane au leșinat pe stradă astăzi, din cauza caniculei și au avut nevoie de intervenția echipajelor de la Ambulanță.

Galațiul este sub avertizare cod portocaliu de caniculă astăzi, iar mâine va fi sub cod roșu.

Cele șapte persoane toropite de caniculă, în majoritate femei, au fost stabilizate și reechilibrate de echipajele de ambulanță.

Unele au fost transportate la spital pentru monitorizare, altele au refuzat internarea. Cele mai multe victime ale căldurii au vârste cuprinse între 45 și 65 de ani.

Canicula excesivă a înroșit telefoanele la Ambulanța din Galați. În ultimele 24 de ore, peste 225 de oameni au sunat la 112 și au solicitat ajutor la Salvare.

Numărul apelurilor de urgență a crescut în această perioadă cu peste 25%, a declarat directorul Serviciului Județean de Ambulanță, doctorul Mihai Polinschi.

În acest moment, temperatura în Galați a ajuns la 32 de grade la umbră, iar în zonele aglomerate din oraș sau cu trafic intens, temperatura la sol depășește 40 de grade.

Mâine sunt prognozate maxime de până la 44 de grade Celsius.Ca primă măsură anti-caniculă, în Galați au fost activate 8 puncte de prim-ajutor, prevăzute cu aer condiționat, rezerve de apă și asistență medicală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS