GALAŢI: Prefectul acuză Electrica de raportări false. Zeci de localități nu au curent de 3 săptămâni

Acuzații grave la adresa Electrica. Prefectul de Galați susține că societatea de distribuție a energiei electrice din județ  a falsificat raportările privind situația realimentării localităților afectate de avariile produse în rețelele electrice de vremea extremă de acum trei săptămâni.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, la ora actuală, sunt zeci de localități în județul Galați care au probleme în alimentarea cu energie electrică.

Prefectul Aurelian Panaitescu a declarat că, în momentul de față, 50 de localități din județul Galați au probleme serioase în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică.

Aurelian Panaitescu susține că este vorba despre sute de gospodării, ferme de animale sau societăți comerciale care nu au curent electric nici acum, la trei săptămâni de la episodul de vreme extremă.

Prefectul de Galați este revoltat de faptul că oficialii Electrica i-au dat zilnic raportări false privind remedierea avariilor, iar, pe 1 mai, au raportat realimentarea tuturor localităților din județ, lucru contrazis de situația de pe teren și de raportările primarilor.

Reprezentantul Guvernului în Galați mai spune că Electrica a anunțat că are zeci de echipe pe teren, că lucrează zi și noapte și, cu toate acestea, sunt încă stâlpi căzuți la pământ, branșamente nerefăcute și localități în care echipele de intervenție nu au mai ajuns de zile bune, în pofida faptului că primarii i-au mobilizat pe săteni să dea o mână de ajutor, săpând gropi și șanțuri pentru refacerea infrastructurii de electricitate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS