GALAȚI: Poliţist infectat cu noul coronavirus, după participare la şedinţe de gestionare a epidemiei

Un polițist din Galați, care a participat la mai multe ședințe de gestionare a epidemiei de coronavirus, a fost testat pozitiv COVID-19 și internat. DSP Galați face anchetă epidemiologică pentru a stabili dacă se impune izolarea celor cu care ofițerul a intrat în contact.

Poliţistul infectat este ofiţer de la Serviciul Ordine Publică și, în prezent, este internat în spital.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au început o anchetă epidemiologică deoarece ofiţerul a participat la numeroase şedinţe pentru gestionarea epidemiei de COVID-19, organizate la sediul Prefecturii Galaţi. Epidemiologii urmează să stabilească și dacă se impune izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu ofiţerul infectat.

La Prefectură, ofițerul s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţi ide Urgenţă, ai Jandarmeriei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

Prefectul Galațiului, Gabriel Avramescu a declarat că ultima şedinţă la care a participat ofiţerul a fost în data de 3 iunie.

Acesta a precizat că riscul transmiterii virusului în Prefectură este redus deoarece angajaţii instituţiei nu participau şi nu intrau în contact cu participanţii la şedinţe. Totuşi, ca măsură de prevedere sala în care se desfăşurau şedinţele din Prefectură a fost igienizată, la fel şi traseul pe care îl parcurgeau participanţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS