Galați: Peste 20 de localități, fără curent electric din cauza viscolului de săptămâna trecută

Peste 20 de localităţi din judeţul Galaţi sunt în continuare nealimentate cu energie electrică total sau parţial, anunță autoritățile.

Echipele societăţii Electrica acționează pentru remedierea defecţiunilor apărute ca urmare a ninsorilor de săptămâna trecută.

Localitățile afectate: oraşul Târgu Bujor şi localităţile Corod, Pechea, Brăhănesti, Barcea, Jorăşti, Fundeni, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Piscu, Vameş, Folteşti, Frumuşiţa, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Suceveni, Cosmeşti, Tuluceşti, Griviţa, Fântânele şi Măstăcani, potrivit News.ro.

Sucursala Galaţi are în acest moment pe teren peste 302 de specialişti, organizaţi în 69 de echipe, care acţionează pentru remedierea defecţiunilor apărute în urma vântului puternic şi a ninsorii de săptămâna trecută.

În acest moment, echipele se concentrează pe reţeaua de joasă tensiune, pentru alimentarea tuturor utilizatorilor.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Galaţi, transmis sâmbătă, în urma ninsorilor din perioada 19-21 aprilie au fost identificaţi în teren peste 200 de stâlpi distruşi, cu 40 de linii de medie tensiune şi 200 de staţii de medie tensiune afectate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS