Confidenţialitate

Galați: Percheziții și rețineri după ce 4 bărbați au fost prinși în timp ce furau cupru din combinatul siderurgic

Au fost percheziții vineri, la Galați, într-un amplu dosar de furt din combinatul siderurgic Liberty. Opt suspecți au fost ridicați de trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei. Sunt audiați în legătură cu mai multe furturi de aliaje de valoare.

14 percheziții au făcut polițiștii din Galați, vineri dimineață, după ce 4 bărbați au fost prinși în flagrant, în timp ce furau componente din cupru de pe platforma siderurgică.

De altfel, gruparea de hoți, formată din 8 bărbați, era în vizorul Poliției din luna decembrie a anului trecut, când a avut loc primul furt de valoare din combinat.

Banda de hoți a fost filată pas cu pas, s-au făcut interceptări telefonice, totul cu sprijinul ofițerilor de la Operațiuni Speciale, până când au fost adunate suficiente probe care să îi incrimineze pe suspecți.

Gruparea infracțională a comis mai multe furturi de pe platforma siderurgică de la Galați, din decembrie și până noaptea trecută.

Hoții au furat aliaje scumpe, folosite la producerea oțelului, componente din materiale feroase și neferoase, scule și cabluri electrice, valoarea prejudiciului fiind estimată la peste 300.000 de euro.

Cei 8 suspecți sunt audiați la Poliție și, cel mai probabil, vor fi reținuți pentru furt calificat, dar și alte infracțiuni.

  • Emanuela Turcu