Confidenţialitate

GALAŢI: Fostul prefect – condamnat la opt ani de închisoare

Fostul prefect al județului Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, a fost condamnat la opt ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de patru ani, pentru fapte de corupție sau asimilate corupției, comise în 2013, când ocupa funcția de prefect.

El a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență, instigare la abuz în serviciu, instigare la folosirea de informații nedestinate publicului și delapidare, transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Alături de Bocăneanu, în același dosar, au mai fost condamnați la diverse pedepse cu închisoarea, dar cu suspendare, și fostul șef al ISU Galați, Vasile Balaban, și fostul consilier la Cancelaria Prefectului, Bogdan Topală.

În noiembrie 2013, prefectul județului Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, a fost arestat pentru mai multe infracțiuni de corupție, după ce a fost denunțat la DNA de o angajată a Serviciului Județean de Evidență a Persoanei, instituție în care Bocăneanu fusese șef până la numirea sa în funcția de prefect.

Ulterior, fostul reprezentant al Guvernului în Galați a fost condamnat definitiv în alte două dosare penale.

Este vorba despre finanțarea ilegală a clubului de fotbal FCM Dunărea și de cea în care a încercat să tocmească un asasin plătit pentru a o ucide pe femeia care l-a denunțat la DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.