Galați: Fetiță de nici 2 ani bătută crunt de mamă și de concubinul acesteia

Poliția și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului din Galați fac anchetă în cazul micuței de 1 an și 9 luni, bătută crunt de mama ei și concubinul acesteia.

Fetița va fi preluată în plasament special, după ce va fi externată din spital – transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Deocamdată, micuța are nevoie de multe zile de îngrijiri medicale pentru a i se vindeca rănile suferite în urma bătăilor crunte pe care le încasa.

Poliția a stabilit că fetița a trăit acest coșmar luni la rând.

Ea era bătută cu regularitate, mama sa și concubinul acesteia lovind-o oriunde vedeau cu ochii.

Coșmarul micuței ar fi continuat, dacă vecinii nu ar fi sunat, în sfârșit, la Poliție, îngroziți de țipetele copilului.

Fetița a fost examinată de medicii legiști, care au stabilit că leziunile suferite i-au pus viața în pericol pentru că loviturile aplicate în mod repetat au atins zone vitale.

Mama micuței și concubinul ei au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzațiile de tentativă de omor și rele tratamente aplicate minorului.

Procurorii cer mandate de arestare pe numele lor.

În comunicatul Poliției Galați se menționează:

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângăTribunalul Galaţi, a rezultat că, începând cu sfârşitul lunii mai 2017, minora a fost lovită frecvent de mama ei şi concubinul acesteia.

În data de 20 septembrie a.c., în timp ce se afla la domiciliu, deşi a văzut că fetiţa este lovită de concubinul său, femeia nu a intervenit în apărarea acesteia, permiţând să fie agresată în continuare.

Întrucât loviturile aplicate i-au provocat victimei leziuni în zone vitale ale corpului, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi de rele tratamente aplicate minorului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS