Confidenţialitate

GALATI: Crucea din lemn aruncata in Dunare a fost recuperata de un tanar pentru sora lui bolnava

Aproximativ 1.500 de persoane au participat, pe faleza Dunării din Galaţi, la manifestările religioase prilejuite de Bobotează, care au culminat cu aruncarea crucii din lemn în apele reci ale fluviului, aceasta fiind recuperată de un tânăr care a spus că a făcut acest gest pentru sora sa bolnavă.

Slujba de Bobotează de pe faleza Dunării din Galați, la care au asistat peste 1.500 de persoane, a fost oficiată de IPS Casian, arhiepiscopul ‘Dunării de Jos’, alături de un sobor de preoţi.

Ulterior, credincioșii au luat Agheasmă Mare din butoaie din lemn, împodobite cu cetină de brad şi panglici tricolore.

Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost cel al aruncării crucii din lemn în apele Dunării. Astfel, conform tradiţiei, arhiepiscopul ‘Dunării de Jos’ a aruncat crucea din lemn în apele reci ale fluviului, aceasta fiind recuperată de unul dintre cei 11 gălățeni care au avut curajul să sară în Dunăre. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, care lucrează în domeniul construcţiilor și care a spus că s-a aflat la prima încercare de acest fel.

El a afirmat că a dorit să prindă crucea pentru sora sa care este bolnavă, fiind convins că această reuşită o va ajuta să se însănătoşească.

Și la Brăila, peste 2.000 de persoane au participat, pe faleza Dunării, la slujba de Bobotează oficiată tot de IPS Casian.

La finalul slujbei, IPS Casian a aruncat o cruce din lemn în apele Dunării, iar, conform tradiției, mai mulți tineri au sărit în fluviu pentru a o recupera. Tânărul care a reușit să aducă crucea la mal are 34 de ani și este stabilit de mai multă vreme la Brașov, acesta fiind binecuvântat de înaltul prelat care i-a oferit 500 de lei. De asemenea, tânărul a primit 500 de lei și de la municipalitate.

‘A fost foarte rece apa, însă am simțit după aceea, pe moment nu am simțit nimic. Când am apucat crucea, atunci s-a simțit. A fost prima oară, în anii trecuți vărul meu a prins crucea aruncată de preoți în apă, așa că rămâne în familie, devine o tradiție prinderea crucii. Cu ajutorul lui Dumnezeu va fi un an bun’, a declarat Andrei Nechita.

Tânărul a adăugat că o parte din banii primiți ca recompensă pentru că a recuperat crucea o va dona copiilor săraci.