Confidenţialitate

Galați: Blocul afectat de explozie trebuie evacuat în totalitate

Experţii în construcţii au decis duminică dimineață că blocul G5, din cartierul Micro 19, din Galați afectat de explozia ce a avut loc sâmbătă seara trebuie evacuat în totalitate, deorece pune în pericol locatarii. Autoritățile locale caută acum soluții pentru cazarea oamenilor care locuiesc în bloc.

Explozia provocată de o acumulare de gaz de la o butelie s-a produs, sâmbătă seară, într-un apartament din municipiul Galaţi, iar în urma deflagraţiei un copil de un an a murit, iar patru persoane – doi copii şi doi adulţi – au fost transportate la spital. Locatarii de la etajele superioare au fost evacuaţi, o parte dintre ei preferând să meargă la rude sau prieteni, în timp ce şase persoane au fost cazate la Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei.

Pompierii au stabilit că explozia s-a produs în momentul în care proprietarul unui apartament unde exista o acumulare de gaze şi-a aprins o ţigară.

Vecinii bărbatului din apartamentul unde s-a produs explozia spun că acesta era cunoscut ca un consumator frecvent de băuturi alcoolice, informaţie neconfirmată însă de către autorităţi.

Potrivit prefectului judetului Galati, Gabriel Panaitescu, viaţa persoanelor rănite nu este pusă în pericol, un bărbat având arsuri pe 20% din corp, iar altul fiind la Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean din Galaţi. Potrivit prefectului, starea celor doi copii este bună, aceştia nefiind grav răniţi.