Confidenţialitate

Gala ”The Best” FIFA: Messi, cel mai bun jucător al anului

Star al echipei FC Barcelona, Lionel Messi a primit, luni, la Milano, premiul pentru cel mai bun fotbalist a anului, în cadrul Galei Premiilor ”The Best”, organizată de FIFA., notează Agerpres.

Victoria argentinianului este considerată o mică surpriză de AFP, care precizează că favorit la câștigarea acestui trofeu era fundaşul olandez Virgil Van Dijk, câştigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, în sezonul trecut, şi care fusese desemnat luna trecută cel mai bun jucător al sezonului de către UEFA.

Cei doi jucători sunt principalii candidaţi pentru ”Balonul de Aur”, trofeu care va fi decernat de France Football pe 2 decembrie.

Al treilea finalist la această secţiune a fost portughezul Cristiano Ronaldo, de la Juventus, dar care a lipsit de la ceremonie.

”Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine. Premiile individuale sunt un loc secundar pentru mine. Important este grupul. Dar, este un moment special pentru mine, să fiu aici cu soţia mea şi cu cei trei copii”, a declarat Messi.

Argentinianul a fost cel mai bun marcator european în sezonul trecut (36 goluri, a şasea sa Gheată de Aur) şi campion al Spaniei cu FC Barcelona, însă s-a oprit în semifinalele Ligii Campionilor cu echipa catalană.

Lionel Messi a primit trofeul din mâinile preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, el succedându-i mijlocaşului croat Luka Modric (Real Madrid), care a obţinut premiul anul trecut, după ce a ajuns cu echipa naţională în finala Cupei Mondiale din Rusia.

Jurgen Klopp (Liverpool) a fost desemnat cel mai bun manager al sezonului,