Confidenţialitate

Gala Golden Globes: Meryl Streep l-a criticat pe Donald Trump

Într-un discurs emoţionant susţinut de la tribuna galei de decernare a Globurilor de Aur, actriţa americană Meryl Streep a criticat dur ceea ce a numit “prestaţia” lui Donald Trump, noul preşedinte al SUA.

Fără a-i rosti numele republicanului, artista a invocat instinctul acestuia “de a umili”, referindu-se la momentul când Donald Trump a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic.

“Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut!”, a punctat vedeta, recompensată cu un premiul onorific pentru întreaga carieră.

Musicalul La La Land, regizat de Damien Chazelle, cu actorii Emma Stone şi Ryan Gosling în rolurile principale, a triumfat, impunându-se la toate cele 7 categorii la care a fost nominalizat.

Ajunsă la a 74-a ediţie, gala Globurilor de Aur s-a desfăşurat la hotelul The Beverly Hilton din Los Angeles, avându-l ca amfitrion pe comicul Jimmy Fallon.

Trofeele sunt atribuite pe baza voturilor exprimate de reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood.