Gadget news: Sticla inteligentă de apă care măsoară câtă apă ai băut pe zi

Un gadget extraordinar, inventat de 4 studenţi americani: este vorba despre o sticlă inteligentă de apă care măsoară câtă apă ai băut pe zi şi te avertizează dacă ai nevoie să te hidratezi suplimentar.

Sticla aceasta are o capacitate de un litru şi ceva şi este prevăzută cu nişte senzori care ştiu când şi cât bei din ea. De asemenea, sticla are un dispozitiv care se leagă prin bluetooth la smartphoneul tău şi te avertizează dacă eşti în urmă sau respecţi necesarul zilnic.

Datele sunt calculate în funcţie de vârsta, greutatea, sexul şi activitatea fizică a utilizatorului.

Îi poţi stabili tu ce nivel de activitate fizică ai – intens, mediu sau deloc – cazul nostru – sau poţi sincroniza aplicaţia cu brăţările de fitness care sunt din ce în ce mai răspândite şi care-ţi măsoară ele energia consumată la sport.

Sticla emite semnale luminoase când vrea să-ţi atragă atenţia.

Bateria ţine un an, gadgetul costă vreo 40 şi ceva de dolari şi va fi livrat în decembrie.

Evident, inventatorii cer finanţare pe kickstarter – au solicitat 35.000 de dolari, au strâns deja 486.000 de dolari şi mai au 5 zile.

Câteva cuvinte despre toate aceste proiecte despre care vă tot vorbim. Ele nu apar din senin şi din întâmplare în America. America are o cultură a ideilor disruptive – ideile care să revoluţioneze un segment din piaţă, să reinventeze ceva, să aibă succes prin noutate, abordare, utilitate, design şamd.

Această idee, de exemplu, aparţine unui grup de 4 prieteni care au participat la un eveniment organizat de Google special pentru identificarea şi premierea unor iniţiative cu potenţial disruptiv.

Au creat prototipul sticlei inteligenrte în 54 de ore. S-au clasat pe locul 3 şi au fost invitaţi să încerce să se alăture unui program de accelerator de startupuri – unde primesc finanţare şi îndrumare ca să-şi transforme ideea într-o afacere. Au muncit 7 luni, zile, nopţi şi weekenduri, înainte de a fi acceptaţi.

Ăsta e succesul, o să vă mai spunem despre astfel de iniţiative, poate dăm idei bune şi celor care ne ascultă.