Confidenţialitate

Gadget News: “Let’s Do It, Romania!” vrea să creeze aplicaţia care te ajută să marchezi pe hartă deşeurile întâlnite

Organizatorii „Let’s Do It, Romania!” au demarat o campanie de crowdfunding menită să contribuie la dezvoltarea unei aplicaţii mobile ce va permite utilizatorilor să marcheze pe hartă locurile în care observă depozitarea necorespunzătoare de deşeuri şi, mai departe, transmiterea unor sesizări către autorităţi.

https://www.indiegogo.com/projects/swipe-away-illegal-waste

Pare inutil? Ei bine, nu, ba chiar dimpotrivă.

Echipele de la Let’s Do It, Romania, au experienţa celei mai mari mişcări sociale din România înregistrată vreodată. Din 2010 şi până în prezent, „Let’s Do It, Romania!” a implicat peste un milion  de voluntari, care au reuşit să adune peste două milioane de saci de saci, adică peste 22.500 de tone de deşeuri.

Ce au observat organizatorii acestui efort naţional? Că, de cele mai multe ori, cel mai dificil lucru este să fie notate pe hartă, cu precizie, locurile în care sunt aruncate deşeurile. Sunt acele locuri din păduri sau la câţiva metri de marginea şoselei, după câteva tufişuri, sau undevba în marginea unui traseu turistic, unde se strâng munţi de gunoaie. Pentru ca voluntarii şi autorităţile să poată ajunge la curăţenie, e nevoie să ştie, mai înainte de orice, unde să ajungă, nu?

Aplicaţia Let’s Do it va permite oricui să marcheze pe hartă, cu precizie maximă dată de GPS, coordonatele câte unui morman de gunoi.

Aplicaţia va raporta, de asemenea, autorităţilor aceste date – de obicei, paşii necesari sunt teribil de birocractici. Aplicaţia va face legătura directă.

Aplicaţia solicită finanţare pe IndieGogo.

Aseară strânsese 300 de dolari în 4 ore, de la 16 donatori. Mai are 41 de zile de finanţare. Va reuşi?