Confidenţialitate

Gadget news: GOOGLE va da o lovitură mortală tuturor sistemelor GPS când va implementa, la sfârşitul acestui an, Google Maps offline

Practic, vom putea folosi sistemul de orientare Google Maps – adică GPS-ul din Google Maps – chiar şi fără acces la internet. Google tocmai a prezentat o versiune demo a sistemului, care permite orientarea pas cu pas, ca într-un GPS obişnuit, dar arată şi recenziile utilizatorilor pentru diverse locuri – de asemenea, sistemul permite şi funcţia de căutare pentru locuri şi adrese în modul off line.

Jurnaliştii care au asistat la prezentare spun că totul a fuincţionat foarte bine şi rapid. Cei de la Google au folosit pentru demonstraţie un smartphone pus în modul avion – deci fără acces la net sau la reţeaua de telefonie mobilă.

Şi până acum Google Maps putea fi folosit în mod offline, într-o anume măsură, dar pentru asta trebuia să descarci mai întâi hărţile zonelor respective.

Nu s-a precizat când anume va fi lansată exact facilitatea sau dacă va fi disponibilă mai întâi în anumite regiuni, dar se va întâmpla.