Gadget news: Dispozitiv ingenios de economisire a apei pe care o foloseşti la duş

Se numeşte E-shower, vine din Australia şi este invenţia unui inginer. Principiul de funcţionare implică împachetarea a milioane de bule microscopice de aer cu pelicule de apă- para duşului are o construcţie specială care absoarbe aer şi-l amestecă la mare presiune cu apa. Apoi, pe baza principiului Venturi, aerul se separă în milioane de nanobule cu înveliş de apă.

Economia de apă poate ajunge la 70% în condiţiile în care utilizatorii conceptului declară că duşul se simte chiar mai bine şi mai plăcut decât cel clasic.

Până acum, sistemele de economisire a apei de la duş se bazau, pur şi simplu, pe reducerea debitului sau pe pulverizarea apei, uneori până la a o transforma într-un nor de ceaţă. Sistemele acestea n-au reuşit niciodată să devină populare – dar e-shower pare să aibă o şansă în acest sens.

E-Shower a fost testat in condiţii speciale, în bazele aeriene ale forţelor militare din Australia şi s-a descoperit că para de duş nu reţine nicio bacterie care, în mod normal, se găseşte pe majoritatea acestor dispozitive.

Totodată, prin sistemul de efect Venturi folosit pe e-Shower este evitată calcifierea (depunerea de piatră, coroziunea, precum şi colmatarea.

Soluţia propusă de inginerii australieni beneficiază şi de o garanţie de 30 de ani, astfel că grija ca acest produs să se defecteze este una foarte mică.

Proiectul este disponibil pe Kickstarter şi îşi propune să strângă cel puţin 60.000 de dolari australieni. Mai are 24 de zile de finanţare. S-au strâns 20.772 AUD până aseară.

https://www.kickstarter.com/projects/eshower/e-shower-70-less-water-and-feels-twice-as-good