Gadget news: Cea mai mică staţie meteo completă din lume, purtabilă

Un grup de ingineri, designeri şi inventatori americani au creat cea mai mică staţie meteo completă din lume, purtabilă, care se leagă la telefonul mobil şi care te poate informa în permanenţă cu privire la condiţiile meteo.

Îi spune Weatherpoint şi e, practic, ca un breloc, ca o carabinieră. E cam cât o ţigară, poate chiar mai scurt, şi are 4 senzori care îţi oferă următoarele informaţii: temperatură, umiditate, intensitatea razelor ultraviolete, presiunea atmosferică.

Dispozitivul se atasează la telefonul mobil şi interacţionează cu o aplicaţie dedicată, care îţi prezintă datele într-o formă grafică uşor de înţeles şi de citit.

Nu foloseşte nici baterie şi nu are nevoie nici de conexiune la internet ca să funcţioneze. În plus, folosind datele despre presiunea atmosferică, Weatherpoint îţi poate spune şi la ce altitudine te afli, chiar mai precis decât un GPS.

De asemenea, staţia meteo portabilă face previziuni şi îţi poate spune dacă vremea e pe cale să se înrăutăţească sau dimpotrivă, dacă se va face frumos. Prin măsurarea intensităţii razelor ultraviolete, gadgetul îţi calculează şi timpul maxim recomandat pentru expunerea la soare şi te avertizează când depăşeşti acest timp.

După cum puteţi bănui, e vorba despre un proiect pentru care se cere finanţare pe Kickstarter. Inventatorii au cerut 25K USD – cu 17 zile înainte de finalul campaniei de strângere de fonduri, au deja 110 K USD.â

Cât va costa? Pentru 19 dolari poţi primi modelul de bază.