Gadget news: Căştile care te adorm şi cu care poţi dormi (AUDIO)

 

Gadgetul acesta e prezentat ca un sanctuar al somnului. E vorba de o super-piesă de tehnologie şi purtabilitate, din mai multe motive.

Mai întâi, e vorba de materialul din care sunt făcute căştile. Producătorii garantează că vor avea moliciunea unei căciuliţe de bumbac, că vor permite aerisirea urechilor şi nu vor provoca nici un fel de disconfort chiar dacă vor fi purtate ore întregi, inclusiv în timpul somnului.

Apoi, aceste căşti sunt înţesate de senzori care monitorizează starea de somn şi care acţionează asupra sunetelor ce vor fi transmise în urechile ceui care le poartă.

O să-ţi pui căştile astea când te bagi în pat şi senzorii vor adapta muzica de relaxare – sau sunetele preprogramate – la starea ta de trezie, apoi de somn. În timpul somnului profund, căştile vor transmite aşa numite sunete albe, pentru îmbunătăţirea stării de odihnă. În fine, cănd se va apropia ora trezirii, căştile vor identifica momentul în care somnul este într-o fază mai uşoară, pentru a te trezi uşor.

E un interes deosebit pentru acest gadget. Proiectanţii au cerut 100.000 de dolari care să-şi finanţeze ideea şi au strâns în doar câteva zile de peste 8 ori mai mult decât necesarul Aseară erau 812.000 de dolari şi campania mai ţine până pe 10 iulie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.