Gadget news: Apare gadgetul care te scapă de sforăit

Se numeşte Airing şi este invenţia unui grup de medici, ingineri şi designeri americani. A reuşit să strângă 800.000 de dolari pe platforma de crowdfunding Indiegogo.

Airing se adresează persoanelor cu sindromul de apnee, care îseamnă că persoanele care suferă au un blocaj al căilor respiratorii în somn. Pe lângă sforăit, efectele apneei sunt presiune sanguină crescută, probleme cardiovasculare, probleme cu memoria şi dureri de cap.

În mod normal, tratamentul recomandat este o mască de oxigen pe faţă, ceea ce poate fi foarte incomod.

Device-ul este compus din două tuburi mici de cauciuc, care intră în nas, şi din duze de expirat şi inspirat.

Micro-pompele de aer funcţionează cu o baterie timp de cel puţin 8 ore. Sunt microscopice, zeci la număr, și creează o presiune suficientă când inspiri, astfel încât păstrează căile respiratorii deschise. Asta împiesdică apneea şi sforăitul.

Metoda folosită acum este cu o mască de oxigen pe faţă, prinsă de cap cu nişte curele, care face acelaşi lucru – creează presiune pozitivă şi menţine căile respiratorii deschise.

Airing va cântări mai puţin de 30 de grame, va fi extrem de uşor de purtat şi va costa mai puţin de 3 dolari bucata – teoretic, de unică folosinţă, dar se speră să fie compensată de asigurările medicale.

https://www.indiegogo.com/projects/airing-the-first-hoseless-maskless-micro-cpap#/story