Gabriela Firea:“Greva generală de la metrou, anunțată pentru săptămâna viitoare, ar putea bloca Bucureştiul „

Sindicaliştii care reprezintă lucrătorii de la metrou au stabilit ca începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, să declanşeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 – 16:00.

În aceste condiții, primarul Gabriela Firea avertizează că aceasta „ar putea bloca Bucureştiul”.

“Greva generală de la metrou, anunțată pentru săptămâna viitoare, ar putea bloca Bucureştiul.

Solicit Ministerului Transporturilor să găsească de urgență soluții pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaților Metrorex, astfel încât greva să fie anulată”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Între timp, Primăria Capitalei va aloca încă 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului printr-o nouă rectificare bugetară ce se va dezbate în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna viitoare, asta deşi anul acesta au fost oferite mai multe sume de bani pentru construirea edificiului atât de către primării, cât şi de către Guvern.

În acelaşi timp, se taie peste 8,8 milioane de lei de la ordine publică şi siguranţă naţională, alţi 4,1 milioane de lei de la reabilitarea sistemului de termoficare şi 6,2 milioane de lei de la Administrația Spitalelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS