Confidenţialitate

Gabriela Firea vrea un spital metropolitan pentru București și Ilfov

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea vrea un spital metropolitan care să deservească atât Capitala, cât și  județul Ilfov. Primarul general a precizat că acest spital este foarte necesar, deoarece în județul Ilfov există un singur spital, care este subdimensionat.

Spitalul metropolitan ar trebui să aibă circa 2.000 de paturi și va costa în jur de 300 de milioane de euro, a mai spus primarul Gabriela Firea, cu ocazia depunerii jurământului de către noul prefect al Capitalei, Adrian Petcu, și cel al județului Ilfov, Marius Cristian Ghincea.

Primăria Capitalei are planuri și pentru Centura Capitalei. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut o solicitare către Guvern pentru a aproba tranferul centurii Capitalei de la CNAIR în administrarea Primăriei Generale, astfel încât să poată gestiona lucrările, ea menţionând că Municipalitatea are inclusiv un departament care se ocupă de atragerea fondurilor europene şi de monitorizarea proiectelor cu fonduri europene.

Centura Capitalei este administrată, în prezent, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.