Confidenţialitate

Gabriela Firea vrea ca străzile capitalei să nu mai fie blocate în week-end prin organizarea de evenimente

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea se întâlnește astăzi cu directorii de instituții care organizează evenimente în centrul capitalei, pentru a găsi o soluție la blocajele din trafic generate, de multe ori, de aceste evenimente.

Ea recomandă în acest sens Arena Națională sau Romexpo.

Însă, chestiunea va fi dicutată și cu ministrul culturii, Corina Șuteu, care susține, la rândul ei, că evenimentele stradale sunt esențiale pentru apropierea oamenilor de oraș.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca străzile din centrul Capitalei să nu mai fie blocate în week-end prin organizarea unor evenimente culturale sau sportive.

Ea a spus la Antena 3 că nicăieri în Europa nu se întâmplă așa și recomandă alte zone neexploatate sau chiar terenuri virane unde pot fi organizate evenimente, un exemplu în acest sens fiind Arena Națională, Romexpo sau parcurile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, ministrul culturii, Corina Șuteu, a scris pe Facebook că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş.

“Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Iar blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă al unor chestiuni nereglate de planificare urbană.“

Ministrul culturii intenționează să se întâlnească pe această temă cu primarul capitalei, întâlnire la care sunt invitați și reprezentanți ai Ordinului Arhitecţilor Bucureşti.