Gabriela Firea propune un pact scris între Mihai Tudose și Liviu Dragnea: Amândoi au greșit!

Un pact între Mihai Tudose și Liviu Dragnea este propunerea lansată de Gabria Firea în timp ce filialele PSD din mai toate județele se împart în tabere.

Cu o zi înainte de ședința decisivă în care PSD ar urma să discute criza politică din Guvern, primarul Capitalei iese public cu lista erorilor pe care și premierul, dar și președintele partidului le-au făcut în ultimele luni.

Cu premierul și președintele PSD la cuțite, filiale județene ale partidului de guvernământ sunt puse să aleagă în următoarele ore de partea cui vor fi la vot.

Deocamdată, Liviu Dragnea are susținerea publică a 19 organizații de partid, în timp ce în sprijinul lui Mihai Tudose au ieșit deschis 8 lideri de filiale.

În contextul tensiunii în creștere, Primarul Capitalei, vine cu un mesaj de reconcilere cu condiția asumării erorilor politice de ambele părți.

Concret, Gabriela Firea propune un pact sub semnătură prin care Liviu Dragnea și Mihai Tudose să își asume fiecare competențele și obligațiile, întrucât PSD nu poate conduce fără un guvern, iar Guvernul depinde de majoritatea parlamentară.

„Cei doi lideri au OBLIGAȚIA să găsească o cale de colaborare. Să își asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări”, cere Gabriela Firea.

În lista erorilor, Primarul Capitalei împarte egal responsabilitățile. Lui Liviu Dragnea îi reproșează că nu a consultat PSD la nominalizarea premierului. Lui Mihai Tudose îi impută că știa de la început ce structură are guvernul. „Dacă nu-i plăcea „Trabantul”, cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el”, arată Gabriela Firea.

Ideea unui pact politic  scris vine în contextul în care reconcilerea între Liviu Dragnea și Mihai Tudose este un scenariu cotat cu slabe șanse în PSD.

În același timp, tabăra Dragnea dorește să evite situația în care PSD să își înlocuiască pentru a doua oară guvernul printr-o moțiune de cenzură.

Între timp, negocierile se poartă până în ultima clipă.

Potrivit unor surse politice, premierul Mihai Tudose va avea o întâlnire în această seară cu liderii filialelor care îl susțin.

Deocamdată, majoritatea șefilor din județe sunt de parte lui Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS