Gabriela Firea: „Nu voi mai putea să lucrez cu ministrul de interne”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, a afirmat sâmbătă că are o relaţie foarte bună cu premierul Viorica Dăncilă, precizând însă cu nu va mai putea să lucreze cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Relaţia cu doamna premier Viorica Dăncilă este una foarte bună în acest moment şi îi mulţumesc pentru întreaga colaborare. (…) Eu am făcut un reproş punctual, nu la adresa întregului cabinet”, a declarat Gabriela Firea, după şedinţa CExN a PSD de la Neptun.

Întrebată dacă va mai putea lucra cu Carmen Dan de acum înainte, având în vedere că i-a cerut demisia ministrului de Interne, Gabriela Firea a răspuns: „Nu”.

Totodată, Firea a precizat că speră ca miniştrii şi angajaţii din ministere să trateze în continuare în mod profesionist proiectele mari ale Capitalei.

„Eu sper ca angajaţii din ministere şi doamnele şi domnii miniştri să trateze profesionist, echilibrat şi deontologic toate proiectele mari ale Capitalei, care au nevoie de colaborarea cu Guvernul şi să nu simt o presiune negativă asupra acestora prin prisma faptului că am avut curajul să spun un punct de vedere. (…) După ce că proiectele erau amânate şi blocate, acum să se închidă total colaborarea. Până acum tot era o uşă întredeschisă, să nu se închidă uşa de tot”, a afirmat Firea.

Chestionată dacă îi este teamă că Guvernul îi va pune „piedici”, Firea a precizat: „Nu prea am avut sprijin şi am spus şi astăzi în Comitetul Executiv. Cu câteva excepţii – şi îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru că domnia sa a revigorat foarte mult relaţia Primărie – Guvern -, în rest în continuare fuziunea ELCEN-RADET bate pasul pe loc, de asemenea transferul centurii ocolitoare a Capitalei şi a metroului la Primărie bat pasul pe loc. Şi am spus în Comitetul Executiv că sunt constituite grupuri de lucru interministeriale care se fac că lucrează şi am solicitat şi sper să se ţină cont de această solicitare să fie rapoarte săptămânale în legătură cu toate obiectivele mari de investiţii din toată ţara”.

Cât priveşte posibilitatea ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să fie în spatele acestor „piedici”, Gabriela Firea a afirmat: „Nu prea dau crezare zvonurilor, dar au fost miniştri şi prim-miniştri care, după ce au plecat din funcţie, au spus că ei au vrut să facă ceva corect pentru bucureşteni, dar că nu au fost lăsaţi de către domnul preşedinte”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS