Confidenţialitate

Gabriela Firea, mesaj pe facebook cu “#treiculoricunoscpelume”, un vers din imnul României comuniste

Update: Între timp, primarul general a modificat textul postării și a șters sintagma treiculoricunoscpelume.

De ziua drapelului, Gabriela Firea a postat pe pagina sa de facebook un text care se încheie cu sintagma #treiculoricunoscpelume.

Cele cinci cuvinte sunt primul vers din imnul comunist al Republicii Socialiste România, conduse de Nicolae Ceușescu.

Europa FM a încercat să o contacteze pe doamna Firea, însă nici  domnia sa și nici consiliera sa nu au răspuns la telefon.

Sintagma “treiculoricunoscpelume” postată de Gabriela Firea la finalul textului este precedată de # ceea ce poate însemna că autorul postării  a urmărit ca folosirea acestei expresii să nu treacă neobservată pe facebook.

“Trei culori” a fost imnul României comuniste din 1977 până la Revoluție, perioadă în care țara a fost condusă de Nicolae Ceaușescu.

Textul original al cântecului patriotic ”Trei culori”  a fost compus de Ciprian Porumbescu însă el a fost modificat în epoca dictatorului.

În aceeași postare, primarul general al Capitalei scrie că ”cele trei culori ale drapelului național, roșu, galben și albastru unesc trecutul, prezentul și viitorul românilor”.

La capitolul comentarii, sub această postare, nenumărați oameni o felicită pe Gabriela Firea, însă pe alte conturi, alte persoane amintesc că mulți români au murit la Revoluția din decembrie 1989, pentru a scăpa de Comunism.

Se cuvine remarcat și că Drapelul României este un tricolor albastru, galben, roşu, având culorile dispuse în benzi verticale, de dimensiuni egale (Vezi LEGEA Nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema României), așa că primarul a gafat și la ordinea culorilor de pe steagul național.