Confidenţialitate

Gabriela Firea: Calea Victoriei va deveni pietonală, în preajma sărbătorilor pascale

Calea Victoriei ar urma să devină pietonală la sfârșit de săptămână, în preajma sărbătorilor pascale, a anunțat, miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a subliniat, totodată, că în privința Centrului Vechi sunt necesare măsuri de ‘igienizare, ecologizare și înfrumusețare’.

Gabriela Firea a mai spus că pe Calea Victoriei vor fi amenajate și scene pentru spectacole, însă doar la sfârșitul săptămânii, de vineri seara până duminică seara.

Ea a precizat că Primăria are în vedere un regulament, în baza căruia proprietarii care dețin spații în zonele centrale să nu aibă voie să le țină neînchiriate, iar în cazul în care preferă să nu le închirieze, să amenajeze vitrinele.

Primarul general a subliniat că în privința Centrului Vechi sunt necesare mai multe măsuri de igienizare, ecologizare și înfrumusețare. Astfel, la solicitarea celor care administrează terasele din această zonă, vor fi amplasate mai multe tomberoane, vor fi sporite efectivele Poliției Locale.

“În imobilele de deasupra teraselor se vor lua toate măsurile pentru ca acele familii care locuiesc acolo să păstreze curățenia orașului și să nu mai fie situații — așa cum s-a întâmplat în primăvara și vara trecută — în care turiști sau chiar bucureșteni se aflau în zonă pentru a se relaxa, iar deasupra se aruncau gunoaie pe balcon, mirosea foarte urât, ca să nu mai spun că apăreau rozătoare”, a adăugat Gabriela Firea.

Firea a atras atenția asupra faptului că în zona centrală există numeroase vitrine “nespălate, neîngrijite”.

“Vom începem în forță și curățarea trotuarelor, străzilor, stațiilor RATB, chiar a mijloacelor de transport în comun. Dar și curățenie în toate parcurile, vopsea pentru toate băncile, repararea tuturor locurilor de joacă pentru copii, pentru a preîntâmpina posibile accidente”, a susținut Firea.