Confidenţialitate

Gabriel Țuțu, directorul Romarm, revocat din funcție. Decizia nu intră în vigoare imediat pentru că și-a luat concediu de odihnă

Directorul companiei Romarm, Gabriel Țuțu, cercetat de DNA pentru corupție, a fost demis din funcție. Decizia luată de consiliul de administrație al companiei de stat nu intră imediat în vigoare întrucât Gabriel Țuțu e în concediu.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru:

„Am primit de la parchet măsuri suplimentare în situația juridică pe care domnul Țuțu o are. La finalizarea concediului de odihnă, asta însemnând data de 14 martie, dânsul va fi revocat din funcție, decizia este luată în consiliul de administrație.

-Știți cumva câți bani a mai luat domnul Țuțu din momentul în care a fost pus sub acuzare?

Domnul Țuțu a solicitat concediu de odihnă, practic primește salariul conform contractului de mandat pe perioada acestui concediu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la numirea unui nou Director General, conducerea executivă a Romarm va fi asigurată de către Directorul Economic.

Gabriel Ţuţu este cercetat, sub control judiciar, pentru mai multe infracțiuni printre care abuz în serviciu și trafic de influență într-un dosar privind achiziţiile de măşti neconforme în pandemie. În această cauza mai sunt anchetați Victor Pițurcă, fostul antrenor echipei naționale de fotbal, și fiul său, Alexandru Pițurcă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Lucian Bode, de la Bruxelles, în cadrul Consiliului JAI: România își menține obiectivul de a adera la Schengen în 2023 | AUDIO