Gabriel Solomon: „România se schimbă în bine” – VIDEO

În 2013,alături de Victor Vlad, Ştefan Oprina, Mihai Baractaru, Florin Munteanu și George Dobre, Gabriel Solomon a doborât un record mondial Guinness pentru HOSPICE Casa Speranței la Maratonul Internațional Raiffeisen București. Atunci au alergat peste 42 de km legați între ei în 2 ore 54 minute și 33 secunde, doborând astfel recordul mondial cu un minut.  Nu este singura performanţă sportivă notabilă. Gabriel Solomon deţine un record național și locul 11 mondial pentru 24 de ore alergare pe bandă – 213,75 km

Gabriel Solomon este o prezenţă constantă la maratoane, se implică  în proiectele organizaţiilor neguvernamentale şi de trei ani a creat, alături de alţi prieteni, platforma Galantom – Comunitatea Oamenilor de Bine. Iniţial aceasta ajuta participanții la evenimente sportive să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate. Ulterior a câştigat mai mulţi susţinători şi cauzele susţinute s-au diversificat.

Luna aceasta, Galantom  a lansat oficial campania socială „Dăruiește ziua ta”, prin care îi încurajează pe cei care îşi serbează ziua de naştere ca, în loc să primească un cadou clasic, să îi îndemne pe cei dragi din jurul lor să facă o donație pentru un proiect social susținut de ei.

Toți cei care se aniversează în lunile care urmează și doresc să se alăture campaniei, o pot face foarte simplu, accesând site-ul galantom.ro/daruiesteziuata. Trebuie doar să aleagă o organizație și proiectul acesteia pe care doresc să îl susțină (poate fi o organizație din cele peste 100 înscrise pe Galantom.ro sau una propusă de ei). Apoi, își creează o pagină personală de fundraising, pe care o promovează online și offline, prin intermediul căreia se pot colecta foarte ușor donații online, prin plata cu cardul.

După primii trei ani de existenţă, platforma Galantom.ro a înregistrat rezultate impresionante: intermedierea unor donații de peste 2,4 milioane de lei, obținute de peste 1.900 de fundraiseri voluntari înregistrați pe site, și peste 100 de organizații înscrise.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS